تفاوت ما با آمریكا
________
آرمین راد
سطح آگاهیهاى سیاسى و اجتماعى مردم ایران از آمریكاییها بالاتر است. این چیزى است كه در حال حاضر موتور محركهى اصلاحات در تمام سطوح است و همین موضوع میتواند نویدبخش آیندهاى بهتر براى ایران باشد.
سطح بینش سیاسى و اجتماعى مردم آمریكا پایین است چرا كه نیازى نیست این سطح بالا باشد. ضمن این كه این رسانهها هستند كه به مردم میقبولانند كه چه چیز درست و لازم است و چه چیز لازم نیست.
بنابراین بوش میتواند به مردم به راحتى بقبولاند كه جمع نقیضین محال نیست: ”من براى این كه براى شما صلح به ارمغان بیاورم، باید در دنیا جنگ به راه بیاندازم.“
اما آن كس كه رئیس جمهور و یا هر مقام دیگرى در ایران باشد ممكن است با زور چیزهایى را به پیش ببرد وكسى جرات نكند اعتراض كند اما نمیتواند جمع نقیضین را به مردم بقبولاند. دست كم مردم میفهمند. این وضع نوید انتخاباتى شفاف را میدهد. مردم ممكن است در انتخابات شركت كنند و یا نكنند اما كسى گول كت و شلوار لاریجانى و ریش مرتب و عنوان دكتر ولایتى و زیركیهاى رضایى را نخواهد خورد. از همین دست كسى شعار ایران براى همهى ایرانیان هاشمى را هم باور نخواهد كرد. این كه كروبى هم نمیتواند و بعضا نمیخواهد مطالبات مردم را از آقایان بستاند را همه میدانند. از طرف دیگر حتى مخالفان معین نیز میدانند كه او نهایت سعیش را براى پیشبرد اصلاحات و اعادهى حقوق مردم خواهد كرد، گیرم كه نتواند.
چنین است كه انتخابات آینده انتخاباتى شفاف است. این یعنى پیشرفت و اگر شوراى نگهبان بتواند آن را تحمل كند میتواند صرفنظر از نتیجهى انتخابات اتفاق میمونى باشد.
----------------------------
Comments